Aslıhan Yürüktümen Ünal

Akdeniz Üniversitesi, Antalya, Türkiye

Lisansüstü eğitimini Ankara ÜTF’de, uzmanlık eğitimini 2003 yılında Dokuz Eylül ÜTF’de tamamlamış olup, halen Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.
TATD Akademi (FEMAT) üyesidir. İki dönem TATD Yönetim Kurulu Genel Sekreterliğini yürütmüş; Afet Tıbbı ve USG Çalışma gruplarında, Acil Tıp Asistan Birliği’nin kuruluş çalışmalarında aktif görev almıştır.
TATD USG Çalışma Grubu kurucu başkanıdır (2008-2011).
TATDUS Yürütme Kurulu Başkanı olarak görev yaptığı 3 dönemden; 2016-2017 döneminde TATDUS web sayfasının açık erişim bilgi kaynağı olarak yayın hayatına başlamasını sağlamış, 2020-2021 döneminde TATDUS eğitmenleri tarafından yazılan ve yayınlanan “Acil USG” kaynak kitabının ve “Acil USG Kılavuzu; Eğitim ve Uygulama Önerileri” metninin editörlüğünü yapmıştır.
Acil Tıp Yeterlilik Kurulu aktif bir üyesidir; Eğitim Programı Geliştirme Komisyon Başkanı olarak görev yaptığı dönemde, “Acil Tıp Uzmanlık Eğitim Kılavuzu (İkinci baskı, Kasım 2021, Ankara)” güncellenmesini sağlamıştır.
TATDUS ve WINFOCUS (World Interactive Network Focused on Ultrasound on Critical UltraSound) eğitmeni ve halen Akdeniz Tıp Dergisi editörlerinden biri olarak görev yapmaktadır.